عيد شما مبارک
فرارسیدن نوروز
باستان به همه ایرانیان وطن دوست مبارک
عيد شما مبارک


فرارسیدن نوروز
باستان به همه ایرانیان وطن دوست مبارک
عيد شما مبارک


طرزتهیه شيريني زبان
موادلازم
|
آرد كاملا سفيد |
300گرم |
|
كره |
150گرم |
|
تخم مرغ |
1عدد |
|
روغن مايع |
يك قاشق سوپخوري |
|
جوهرليمو |
يك دوم قاشق چايخوري |
|
وانيل |
يك دوم قاشق چايخوري |
|
نمك |
يك قاشق چايخوري |
|
آب خنك |
يك فنجان |
طرزتهیه : در كاسه بزرگي آرد را بريزيد. وسط آن را گود كرده و در ظرف ديگري تخم مرغ، روغن مايع، جوهرليمو، آب و نمك را مخلوط كنيد و آن را به آرد اضافه كنيد تا خمير صاف يك دستي به عمل بيايد. خمير را يك ساعت بگذاريد، بماند تا جا بيفتد. روي سطح مسطحي آرد پاشيده، خمير را به قطر2 سانتي متر به شكل مربع پهن كرده و كره را در وسط خمير جاي دهيد و چهارگوش خمير را روي كره بكشيد و با وردنه آرام آرام روي خمير ضرباتي وارد كنيد تا كره نرم شود. سپس خمير را به ضخامت يك سانتي متر پهن كرده و آن را شش لا، تا بزنيد و در جاي خنك بگذاريد و پس از 20 دقيقه خمير را مجدداً پهن كرده و به قطر يك سانتي متري باز كنيد و اين بار برعكس دفعه گذشته، عرض خمير را طول خمير قرار دهيد و شش لا، تا بزنيد و در جاي خنكي بگذاريد و باز بعد از20 دقيقه عمل دفعه گذشته را تكرار كنيد و هر بار آرد اضافه روي خمير را با برس كنار زده و 6 بار خمير را باز و بسته كنيد و در دفعه آخر آن را به قطر يك سانتي متر پهن كنيد. شيريني هايي كه مي توانيد با اين خمير تهيه كنيد عبارتند از: ناپلئوني، پاپيوني، زبان
يادآوري: ما مي توانيم به جاي كره از روغن مخصوص قنادي ( روغن صاف) نيز استفاده نماييم. در ضمن تهيه اين خمير نياز به تجربه دارد.
خمير را به شكل مربع يا مستطيل به قطر 5/1 تا 1 سانتي متر باز كرده وکمی شربت باقلم موروی خمیربزنیدومقداری پودرشکرروی آن بریزیدو با قالب شيريني زبان، خمير را قالب مي زنيم و با نوك كارد تيزي وسط خمير را از طول برش 2 سانتي مي زنيم و در سيني فرمي چينيم و آن را در وسط پنجره فر روي درجه 400 فارنهايت، مدت 20 دقيقه قرار مي دهيم تا شيريني ها پف كرده و بپزند.
يادآوري: 1- در صورتي كه جوهرليمو خمير بيش از حد معين شده مصرف شود، شيريني زبان كج خواهد شد.2- داغ بودن زيادي فر باعث سوخته شدن سطح شيريني ها خواهد شد و مغز آنها نپخته خواهند ماند.
طرزتهیه شیرینی برنجی مخصوص عید
موادلازم
|
آرد برنج |
500گرم |
|
آرد سفید |
500گرم |
|
روغن صاف قنادی یا کره |
300گرم |
|
پودرشکر |
250گرم |
|
گلاب یا شیر |
300گرم |
|
تخم مرغ |
3عدد |
|
پودرهل |
1قاشق چایخوری |
طرزتهیه:
آردسفیدو آرد برنج و روغن صاف راداخل همزن میزنیم تاخوب مخلوط وسفید خمیر نرمی بدست آید.مرحله بعد دریک ظرف دیگری پودرشکر. گلاب یا شیر. تخم مرغ پودرهل راخوب باهم مخلوط می کنیم وخمیر راداخل آن اضافه کرده وباهم مخلوط میکنیم توجه داشته باشید زیاد نباید خمیر را هم بزنیم . خمیر را داخل قیف ریخته وبا فاصله از هم داخل دیس میزنیم وروی آن را با زیر لیوان تزئین کرده ومقداری سیاه دانه یا خلال پسته روی آن میریزیم وبا درجه 250ف داخل فر قرار میدهیم 20دقیقه حدودا زمان برای پخت لازم است.
شیرینی پفکی
موادلازم
|
سفیده تخم مرغ |
200گرم |
|
پودرشکر |
300گرم |
|
آبلیمو |
1قاشق چایخوری |
|
وانیل |
نصف قاشق چایخوری |
|
پودرپسته |
مقداری |
طرزتهیه:
سفیده تخم مرغ وپودرشکر راداخل همزن ریخته وباسرعت بالا میزنیم تاخوب سفت وبرفی شود آبلیمو رااضافه میکنیم ووانیل را ریخته و هم میزنیم تاموقعی که تقریبا به حالت خامه کیک درآید داخل قیف ریخته و روی کاغذی که کف دیس انداخته ایم بافاصله ازهم میزنیم وروی آنرا باپودر پسته تزئین میکنیم وداخل فر بادرجه 150 ف قرار میدهم 20دقیقه زمان برای پخت لازم است برای اطمینان از پخت شیرینی کافیه یکی از آنها را باانگشت تکان دهید اگر از روی کاغذ جداشد شیرینی آماده است.